-
arcades commented on You've never heard western rock and pop the way these Azerbaijani musicians play them Βάζω και λίγη αρμένικη τζαζ για ισορροπία: https://youtu.be/gzFAR6aN20g 1 year ago
-
dytistonniptiron commented on You've never heard western rock and pop the way these Azerbaijani musicians play them Ε, είπα κι εγώ να βάλω κάτι για άκουσμα λοιπόν, όχι για διάβασμα :) 1 year ago
-
Elias commented on You've never heard western rock and pop the way these Azerbaijani musicians play them Εντάξει, εγώ τουλάχιστον εδώ κοντά είμαι. Απλώς, ίσως τέλειωσε η εποχή του ίντερνετ, του διαβάσματος και του γραψίματος. Δεν βγαίνει τίποτα με το διάβασμα. 1 year ago
-
dytistonniptiron commented on The Left Needs To Get Over Multiculturalism After This Election Βλέπεις που είσαι κακόπιστος; Εγώ σου είπα μόνο ότι όταν μιλάς για ρατσισμό, χωρίς εισαγωγικά, αναφέρεσαι σε φυλές - πόσο μάλλον όταν τον χαρακτηρίζεις "αντίστροφο". Αν δεις ξανά με καλή πρόθεση όλα όσα έγραψα εδώ μέχρι τώρα, θα καταλάβεις ότι συμφωνώντας καταρχήν με μεγάλο μέρος της οπτικής σου στο συγκεκριμένο έκανα καλοπροαίρετα μια παρατήρηση -- και ότι, φυσικά, πουθενά δεν σε κατηγόρησα για ρατσισμό ούτε ευθέως ούτε πλαγίως. Αλλά πόση καλή προαίρεση να μου μείνει; Κάπως έτσι μείναμε εσύ κι εγώ εδώ πέρα. Τα υπόλοιπα, ίσως αύριο (που λέει κι ο Καζαντζίδης) 1 year ago
-
michael commented on The Left Needs To Get Over Multiculturalism After This Election άμα μιλάς για "ρατσισμό κατά των λευκών φτωχών" αναγκαστικά υπονοείς τη συμπλήρωση "και υπέρ των μη λευκών". Είσαι απαράδεκτος. Και που ξέρεις ότι δεν συμπληρώνω "και υπέρ των ελίτ"; (που αυτό δηλαδή πιστεύω επειδή συμφωνώ 100% με αυτόν τον τύπο https://medium.com/@Chris_arnade/divided-by-meaning-1ab510759ee7#.d0l7kzjgc -- προεκλογικά έστειλα το συγκεκριμένο κείμενο και στον cognord και τον waste, αν και μου είναι αδιάφορο αν με πιστεύεις -- τα ίδια βέβαια θα βρεις και μέσα στα υπόλοιπα λινκ αν τα διάβαζες και αν το μόνο που δεν σε ενδιέφερε ήταν να με βγάλεις μαλάκα). Είσαι μέσα στο μυαλό...... 1 year ago
Provide new post link
×
1
Published
14 Aug '16
"Πριν λίγες ημέρες, το Saïd Business School, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη όπου παρουσιάζεται το κόστος ολυμπιακών διοργανώσεων ... τα αποτελέσματα της μελέτης ανατρέπουν την εικόνα της «καταστροφικής» Ολυμπιάδας που «γονάτισε τη χώρα» κ.λπ."
Όμως η μελέτη λέει ακριβώς το αντίθετο για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας: "Cost overrun & associated debt from the Athens 2004 Games weakened the Greek economy and contributed to the country's deep financial and economic crises"
Όλη η μελέτη εδώ (pdf) κι εδώ σε Google Cache (είναι ακόμα working paper)
Απίστευτο το άρθρο του Ρηγόπουλου ("ναι η μελέτη λέει πως ήταν καταστροφικοί, αλλά λιγότερο από άλλους"), και πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας (από πότε έγινε κοινός τόπος ότι η Ολυμπιάδα ήταν καταστροφική απόφαση; Να είναι κι αυτό στα πλαίσια της "ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς";)
1
Μιας και πιάσατε την Καθημερινή, η οποία είναι συγκινητική όταν πρέπει να μεταφράσει τα θέσφατα των "ξένων θε(σμ)ών" στο κοινό των ελλήνων ιθαγενών, η έκθεση του καλοκαιριού που πραγματικά τη χάλασε ήταν της ανεξάρτητης επιτροπής του ΔΝΤ. Η οποία έγραψε, όπως θα έχετε διαβάσει, το κλασικό (που εδώ και αλλού έχει γραφτεί χρόνια πριν*), πως δηλαδή το πρώτο μνημόνιο απέτυχε γιατί δεν είχε καμία λογική και απλώς όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο πολιτικό παιχνίδι για να καλυφθούν Βρυξέλλες και το βορειοευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα
Με πέτυχε η όλη φάση εν μέσω διακοπών στην Ελλάδα και είχα την τύχη να απολαύσω τις εξηγήσεις στα ανεξήγητα της Καθημερινής στην έντυπή της μορφή στην παραλία. Πχ αποδίδει την "αστοχία" σε "υπερβολικά αισιόδοξους" υπολογισμούς του ΔΝΤ και "τραγικά λανθασμένη" ερμηνεία ερμηνεία" των δεδομένων από ΕΕ πλευρά.
www.kathimerini.gr/869538/article/epikairothta/politikh/giati-apetyxe-to-prwto-mnhmonio
Βεβαίως, στην πραγματικότητα η έκθεση μιλάει για κατάφορες πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες έγιναν στο σκοτάδι, ακόμα και πίσω από την πλάτη του δ.σ. του ΔΝΤ. Χωρίς μάλιστα να ελεγχθούν εναλλακτικές ή πόσο ίσχυαν τα στοιχεία.
Μεταφέρει πχ η WSJ: The IMF failed to adequately prove one of the criteria for approving the Greek bailout, namely that a debt restructuring would wreak havoc on Europe. “There is no written evidence that the relative risks, costs and course of contagion in a restructuring scenario were compared to those in the no restructuring/full bail-out scenario.”
The IMF’s collaboration with the European Commission “potentially subjected the IMF’s staff’s technical judgments to political pressure.”
blogs.wsj.com/economics/2016/07/28/imfs-internal-watchdog-rebukes-the-fund-for-its-handling-of-the-euro-crisis/
Η διαφορά στις αφηγήσεις των ρεπορτάζ είναι από απλή αμέλεια με καλές προθέσεις (ελέω "αισιοδοξίας"), σύμφωνα με την καθημερινή, σε υπόθεση με πολύ έντονες πιθανότητες μεγάλου πολιτκού σκανδάλου η WSJ.
Λυπάμαι, πάντως, τον συγγραφέα του ρεπορτάζ που έχει πάρει εργολαβία το θέμα. Γιατί μετά το "Γιατί απέτυχε το πρώτο μνημόνιο" κλήθηκε να εξηγήσει ο ίδιος προχθές "Γιατί παραμένει μόνο η Ελλάδα σε πρόγραμμα."
Την απάντηση την ξέρετε, δύτη, την έγραψες παραπάνω. Αυτή η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς φταίει. Γραφει συγκεκριμένα:
"Στην πρόσφατη έκθεση του Independent Evaluation Office (IEO) η τάση των ελληνικών κυβερνήσεων να φορτώνουν τις ευθύνες για το ελληνικό πρόγραμμα στους πιστωτές αντιπαρατίθεται με τη σθεναρή υιοθέτηση των προγραμμάτων από τις κυβερνήσεις στη Λισσαβώνα και το Δουβλίνο. «Η έλλειψη “ιδιοκτησίας” εκ μέρους των ελληνικών αρχών καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο στην επιτυχή εφαρμογή του», σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση."
www.kathimerini.gr/870997/article/epikairothta/politikh/giati-paramenei-mono-h-ellada-se-programma
Δεν είναι πραγματικά συγκινητικός; Η έκθεση του Independent Evaluation Office είναι εκείνη που αναφέρω παραπάνω. Θεοί. Εδώ την υπέρτατη αρχή ΔΝΤ διαστρεβλώνουν, στην Οξφόρδη θα διαστάσουν; :)
Υ.Γ. Για την ιστορία, όλη η έκθεση του ΔΝΤ εδώ, για όποιον ενδιαφέρεται: www.ieo-imf.org/ieo/pages/CompletedEvaluation267.aspx
*πολύ βολικά, βέβαια, η έκθεση έρχεται έξι χρόνια μετά -- μιας και η Ελλάδα είναι τώρα στο τρίτο, σε καμιά δεκαετία θα μπορούν να βγουν να πουν με παρισία τι αποτυχημένο που ήταν